Weber Smokey Mountain Cooker 57 cm

449.00

Bekijken

SKU: 731004 Categorieën: ,

Beschrijving

Weber Smoker Rookoven 57cm Black Voor de freaks: de authentieke smaak van gerookte voedingswaren, dankzij de “smoker”. Deze smoker heeft 2 braadroosters, een waterreservoir in geëmailleerd staal, een houtskoolrooster met een ring om de hitte te verhogen. De frontale deur dient om houtskool bij te vullen en eventueel houtspaanders en kruiden die nu net die speciale smaak geven. Wat kan er gerookt worden? Vis, gevogelte, rood vlees, varkensvlees, groenten, kreeft. Vis en vlees tegelijkertijd roken kan, zonder dat het ene de smaak van het andere overneemt. 5 jaar beperkte garantie Porselein geëmailleerde deksel en ketel Met glasvezel versterkte nylon handgreep Thermometer in de deksel 2 drievoudig vernikkelde bovenroosters 2 x 57 cm doorsnee werkoppervlak Weber gebruikershandleiding   Hoogte: 122 cm Breedte: 57 cm Diepte: 57 cm   Kleur: zwart Tips & trucs Voor u de smoker in gebruik neemt is het van belang dat u eerst alle instructies leest. Gebruik altijd het deksel bij het buitenkoken. Gebruik een tang om het vlees om te draaien en prik niet in het vlees (i.v.m. verlies van sappen). Houd het deksel tijdens de bereidingstijd op de smoker. Iedere keer dat u het deksel optilt, moet u ongeveer 15 min. bij de bereidingstijd optellen. Gebruik een thermometer om de kerntemperatuur van het vlees te bepalen. Plaats deze in het dikste gedeelte van het vlees, zonder dat deze het bot of vet raakt. Briketten moeten droog worden opgeslagen. Gebruik altijd barbecue-handschoenen ter bescherming van uw armen. De ventilatiegaten kunnen op verschillende manieren worden ingesteld voor de volgende kookmethoden: – Roken: alle ventilatiegaten gedeeltelijk geopend. – Barbecuen: alle ventilatiegaten geheel geopend. – Stomen: ventilatiegat in deksel gesloten, ventilatiegaten in ketel geopend. Bij het ontsteken van de briketten moeten alle ventilatiegaten geopend zijn. Bent u klaar met buitenkoken, sluit dan alle ventilatiegaten en het deksel zodat de briketten geen zuurstof meer krijgen en zullen doven. Gebruik GEEN water om de briketten te doven, aangezien de afwerklaag (porselein emaille) dan zal beschadigen. Er zijn een aantal factoren die het gebruik van de smoker kunnen beïnvloeden, de meeste zijn door de kok te sturen. Een aantal factoren is niet te sturen, bijv. het weer, de wind en hoogte. Daarom, om zeker te zijn, enige extra bereidingstijd incalculeren; meestal is een half uur tot een uur voldoende. Plaats de smoker altijd op een vlakke, hittebestendige plek en niet bij gebouwen of in looproute. De smoker mag alleen buiten gebruikt worden op een plek die niet bekleed is . Als u de smoker gebruikt om te roken, plaats de smoker dan niet te dicht bij het huis i.v.m. de rookgeuren die vrijkomen. Experimenteer met verschillende soorten hout en hoeveelheden. U kunt ook laurierblaadjes, knoflook, munttakjes, sinaasappel- of limoenschillen en of andere kruiden toevoegen aan de briketten om extra smaak te creëren. Let op: gebruik geen houtskool of briketten die geïmpregneerd zijn met aanmaakvloeistof. Dit is vooral belangrijk als u tijdens de bereidingstijd briketten moet toevoegen, daar dit een onaangename smaak aan uw gerechten kan

0077924009167

Weber Smokey Mountain Cooker 57 cm kopen? De beste barbecues bestel je online bij Barbecueshop.nl!

 

Extra informatie

Verzendkosten

0.00

Webshop